AutismeCentraalMethodiek

In België heb ik de 3 daagse basisopleiding van de AutismeCentraalMethodiek (rand) normale begaafdheid gevolgd.  In een notendop zou je kunnen zeggen dat de methodiek helpt anders te kijken naar het gedrag van mensen met autisme én naar de begeleiding van mensen met autisme. Aan de hand van zes kernbegrippen, helpt de methodiek om een autismevriendelijke school-, leefgroep-, thuis- of werkomgeving te creëren. Het is geen standaardpakket dat zegt wat je wel en niet moet doen. Het is geen wondermiddel dat alle moeilijkheden uit de wereld zal helpen. Het is een duidelijk overzicht dat zichtbaar maakt  waar kansen liggen.

Autistisch denken
Basisrust
Concrete Communicatie
Dubbelspoor
Eigenheid
Functionaliteit

Autisme Centraal combineert bovenstaande zes onlosmakelijk met elkaar verbonden kernbegrippen. Ze inspireren om op een weldoordachte manier mensen met autisme te begeleiden.

Al geruime tijd begeleid ik jongeren met autisme. Als coach en studiebegeleider doe ik dat onder andere bij Villa Abel waar ik  studenten op het HBO of de Universiteit begeleid met een vorm van autisme.

Wanneer je op zoek bent naar iemand die bijvoorbeeld jouw zoon of dochter met autisme kan begeleiden bij het studeren, dan kun je vrijblijvend contact met me opnemen.