Jongerencoaching

Er gebeurt veel in het leven van een jongere. De middelbare schooltijd en de periode daarna zijn veelal een grote ontdekkingsreis. Een reis waarin je je ontwikkelt en je jezelf steeds een beetje beter leert kennen.

Je moet je opeens verhouden tot verschillende mensen, groepen en organisaties. Zelfstandig worden en tegelijkertijd leren samenwerken. Je mening vormen over allerlei zaken en willen voldoen aan verwachtingen die jij en anderen van jou hebben.

Een druk leven waarin naast school ook ruimte nodig is voor sport, familie, vrienden, muziek, social media of gamen en misschien wel een (bij)baan.

Alsof dat nog niet genoeg is dan heb je tijdens de middelbare ook nog dat lijf dat groeit en verandert en waar je steeds weer aan moet wennen. Ingewikkelde emoties die steeds wisselen en hormonen die door je lijf razen.

 

Hersenen zijn tot een jaar of 25 volop in ontwikkeling en de verschillende hersen delen moeten nog leren om met elkaar samen te werken. Je gaat dingen anders bekijken dan vroeger, bent sneller afgeleid en ziet vaak nog niet de lange termijn gevolgen van het geen je doet of juist niet doet.

Er gebeurt ontzettend veel en het kan goed zijn dat je het daardoor af en toe even niet meer weet. Dat je vast loopt of wat hulp kunt gebruiken bij het maken van keuzes.

Of het nu gaat om het kiezen van een vakkenpakket of een vervolgstudie, een tussenjaar om de wereld te ontdekken of werkervaring op te doen. Op jezelf gaan wonen of misschien wel op zoek naar een leuke baan. Of……

Op zulke momenten kan het fijn zijn als een jongerencoach met je meekijkt, -luistert en -denkt. Dat we samen bekijken waar je nu precies tegen aan loopt, wat je graag zou willen leren of ontdekken en dat we vervolgens samen kijken hoe je dat zou kunnen doen.

Heb je interesse om een keer wat meer te horen of kennis te maken?  Stuur me dan gerust een mailtje. Dan neem ik contact op.

Tarieven:

Individuele jongeren coaching:

Bij een individueel coachtraject vind ik het belangrijk dat er van beide kanten een goede klik is. Wanneer het de intentie is om een coachtraject te starten dan bied ik daarom graag een klikgesprek aan..

  • Eerste oriëntatie en kennismaking (telefoon): gratis
  • Intake- en klikgesprek (evt. met ouder): € 50,-
  • Coachgesprek: € 65,- per uur
  • Oudergesprek: € 50,- per uur

Binnen een coachtraject is er ruimte om bijvoorbeeld een (deel van) het leren leren traject te verwerken.

 

 

Bij verhindering kan tot 24 uur voor de geplande afspraak kosteloos worden afgezegd. Daarna wordt het reguliere tarief in rekening gebracht.

Bij afmelding voor een groepsles zal in onderling overleg worden gekeken of de les op een ander moment kan worden ingehaald.